Építéshez, felújításhoz válassza a HUFBAU DP Ker Építőipari- és Barkácsáruházat! (4002 Debrecen, Balmazújvárosi út 30.)

Átadtuk ünnepélyesen a Learning Centert

learning-2

„Köszönet a kivitelezőnek, hogy ilyen magas színvonalú és infrastruktúrájú épülettel gazdagodhatott az egyetem”. A Learning Center megépítésével látványos, a hazai és nemzetközi hallgatói közösség számára új minőségi szintet jelentő létesítménnyel gazdagodott a Debreceni Egyetem.
A Debreceni Egyetem rektora, Szilvássy Zoltán beszédében azt mondta, az egyetemi évek egyik meghatározója az épület, ahol a hallgatók idejük legtöbb részét töltik, az egyedi megoldásokkal igazi életteret teremtett a kivitelező. Az átadáson részt vett Palkovics László miniszter is, aki szerint a hipermodern épület szép, szimbolikus jelentéssel bír.

Nemzetközi, a legmodernebb trendeknek megfelelő az épület – hangsúlyozta Bács Zoltán, az egyetem kancellárja.  Az új, többfunkciós, modern és komfortos tanulóközpontban a hallgatók önállóan, vagy kis csoportokban is készülhetnek, emellett előadások és vizsgák helye is lesz az új épület.

A Learning Center többfunkciós: a földszinten helyet kapott benne egy 256 fős előadóterem, valamint iroda, büfé, az egyetemi ajándékbolt és egyéb közösségi terek. Az 1067 négyzetméteres első emeleten a tervek szerint térfalakkal elválasztott közösségi tanulóhelyiségeket alakítunk ki, a valamivel kisebb második emeleten pedig elszeparált konzultációs tereket, oktatótermeket, ezen kívül elektronikus vizsgáztatót és imatermet. A szerverterem, valamint a gépészeti helyiségek a harmadik szinten helyezkednek el.

„A Learning Center épülete nem sorolható a szokványos épületek közé. És itt nem csak a magas minőségű anyaghasználatra, vagy azokra az alkalmazott technológiákra gondolok, melyek színvonalban egyértelműen kiemelik a jelenleg épülő új beruházások közül, hanem arra a kimagasló esztétikai igényre is, mely megvalósítása mellett mind a beruházó, mind a tervező, mind mi elköteleztük magunkat” – mondta ifj. Szép István projektvezető.

Józsa Patrik építésvezető is az épület különlegességét hangsúlyozta: „A bonyolultság az épületen belül már a szerkezetépítés során is jelentkezett. Az íves mellvédek, a henger alakú auditórium, a ferde homlokzati falak és pillérek, az acél tartókkal tarkított vasbeton szerkezetek mind igen alapos és körültekintő munkát igényeltek. Mindezek azonban pusztán csak egy töredékét képezték a nagyon impozáns és különleges épület építészetileg és belsőépítészetileg megálmodott kialakításának. Minden fal, minden ív, minden beülő, a lámpák vagy akár a mennyezetek kitűzése, kiszerkesztése, sablonozása egy újabb kihívás elé állított minket, melyeket – köszönhetően szakképzett kollégáimnak és a kiváló alvállalkozóinknak – szerencsére kivétel nélkül sikerült leküzdenünk” – mondta Józsa Patrik építésvezető.

Felelős tervező: Bakó István
Építész tervező: Pecsenye Béla
Belsőépítész vezető tervező: Bényei István
A felelős műszaki vezető: Papp Csaba
Projektvezető: Ifj. Szép István
Főépítésvezető: Józsa Patrik
Építés vezető: Szép Gábor
Projekt előkészítő: Szidon Mariann, Miklóssy Judit
Belsőépítész projektvezető: O. Nagy Gábor
Elektromos projektvezető: Szász Attila
Szakipari projektvezető: Békési Csaba
Gépész projektvezető: Divljak Petar
Gépész építésvezető: Dremák Dániel

 

 

 

 

 

Fotók: Zelenka Attila

Címkék:

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn