Építéshez, felújításhoz válassza a HUFBAU DP Ker Építőipari- és Barkácsáruházat! (4002 Debrecen, Balmazújvárosi út 30.)

„Pink-house” és HTC Superfloor technológia a Debreceni Egyetem Agrár Campus területén

5-kicsi

Megkezdődött a műszaki átadás-átvételi eljárás a B-Ép Profi Kft. (a DP csoport tagja) kivitelezésében és a Debreceni Egyetem pályázatának keretében megvalósult kísérleti üvegház projekt kapcsán.

Antalné Nagy Éva, projektvezető:

„A 240 m2 területen, Kombinált Biológiai Kutatási és Növénynevelő térben egy új kutatási infrastruktúra megvalósítása, speciális kutatási tér kialakítása volt a megvalósítandó feladat.

A helyi, speciális vizsgálatokat lehetővé tévő eszközök, berendezések, mozgatható asztalok felett korszerű, elektronikusan vezérelhető, energiatakarékos ún. asszimilációs LED pótvilágítás került elhelyezésre, mely kiszolgálja a téli növénynevelés legigényesebb szükségleteit is. Ezt a rendszert „Pink-house” technológiának nevezi a szakirodalom.  A „zöld laboratórium felépítését, kialakítását alapvetően támogatta a kivitelezés során egy eddig kevésbé használt és ismert technológia alkalmazása, a HTC Superfloor csiszolt padló, ami a műgyanta padlóburkolatot váltotta ki.”

Tordai Pál, HTC SuperfloorTM technológiai vezető a speciális padlóról:

„A burkolat kiválasztásánál a könnyű tisztíthatóság és az egyedi, dekoratív megjelenésen túl a Megrendelőnk számára lényeges szempont volt a kiemelkedő tartósság is, így végül a csiszolt beton padló kialakítása mellett döntött, melynek élettartama megegyezik magával a beton élettartamával.

A munkát cégünk szakemberei a HTC SuperfloorTM technológiával végezték el, melynek nagy előnye a hagyományos burkolatokhoz képest, hogy nem készül az aljzaton külön bevonati vagy burkolati rétegrend, hanem éppen ellenkezőleg, 2-3 mm mélységben lecsiszolunk a beton felületéről, így nincs olyan anyag, ami a későbbiekben felválhatna vagy megrepedhetne. Esetünkben lényegében felületképzési megoldásról beszélhetünk.

Fontos kiemelni, hogy nem csupán csiszolási és polírozási lépésekből áll a folyamat, hanem a felületkezelési fázisban keményítés, póruszárás és hidrofobizálás is történik, így gyakorlatilag feljavítjuk a beton eredendően jó fizikai tulajdonságait, mindezt környezetbarát anyagokkal és minimális hulladékképződéssel.

Eleget téve a megrendelői igényeknek, az eltérő funkcióval rendelkező helyiségek a padlózat színében is különbözőek, a gazdag színválasztékból a türkiz, a sziena és a zöld színek lettek kiválasztva.

Végeredményként egy pórus-és fugamentes, ESD védett és ragyogóan fényes padlófelületet adtunk át, ami igazán igényes és gazdaságos döntésnek bizonyult.”

A B-ÉP Profi Kft, a munkálatok folyamán ügyelt arra, hogy minőségi anyagokkal, a technológiai előírások, rendszer utasítások szigorú betartásával történjen a kivitelezés. Ez a felújítás is egyike a példaértékű értékteremtés iránti elkötelezettség irányába.

 

Projektvezető: Antalné Nagy Éva

Elektromos projektvezető: Csuka Lajos

Gépész projektvezető: Divljak Petar

HTC Superfloor technológiai felelős: Tordai Pál

Címkék:

Megosztás:

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn