Építéshez, felújításhoz válassza a HUFBAU DP Ker Építőipari- és Barkácsáruházat! (4002 Debrecen, Balmazújvárosi út 30.)

Zöld pázsittal és több mint 40.000 növénnyel szépítjük meg az Észak-Nyugati Gazdasági Övezet területét

Fa ültetés

Az elkövetkezendő két évben Magyarország legnagyobb környezetvédelmi programjában veszünk részt.

Debrecen önkormányzata megbízásából 38.000 cserje és 2.200 fa ültetésével, valamint 40.000 m2 területen végzett füvesítéssel és öntözőrendszer-kiépítéssel 2026-ra egy zöld folyosót hozunk létre a debreceni BMW-gyár körül.

A feladat megvalósítása számunkra is nagy jelentőséggel bír, mivel egyik fontos küldetésünk, hogy munkánk során a maradandó értékek megteremtésén túl a környezet megóvásával és védelmével, valamint az ökológiai lábnyom csökkentésével egy fenntarthatóbb jövőt hozzunk létre.

Az Észak-Nyugati Gazdasági Övezet véderdősítési programja 30 fa jelképes elültetésével vette kezdetét 2024. február 6-án. A sajtóeseményen Papp László polgármester, Balázs Ákos alpolgármester, Katona Erzsébet önkormányzati képviselő és Hans-Peter Kemser, a BMW Group Gyár Debrecen igazgatója mondott beszédet.

Papp László kiemelte, hogy Debrecen önkormányzata 2019-ben indította el Magyarország legjelentősebb városzöldítési programját, melynek egyik kiemelt helyszíne az Észak-Nyugati Gazdasági Övezet. A tervezés során fontos szempont volt, hogy az iparfejlesztés fenntartható, környezetvédő módon történjen, ezért indult el az a fásítási program, amelynek eredményeképpen egy zöld folyosó jön létre az ipari park környezetében. 

Fa ültetés

Hans-Peter Kemser üdvözölte a kezdeményezést és hangsúlyozta, hogy a gyár működése során elkötelezett a fenntarthatóság és a környezet megóvása mellett. Ennek érdekében a parkolókban már több száz fát elültettek, tovább folytatják a zöldítést, 44 hektáron napelemparkot létesítenek és gyártósoraikról tisztán elektromos autók gurulnak le a jövőben.  

Projektvezető: Vetési Levente
Építésvezető: Székelyhidi András

Címkék:

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn