Építéshez, felújításhoz válassza a HUFBAU DP Ker Építőipari- és Barkácsáruházat! (4002 Debrecen, Balmazújvárosi út 30.)

Ünnepélyesen átadták a Nemzeti Fegyvergyártási Oktatási Központ országosan egyedülálló intézményét Csongrádon

NEFOK

Csongrádon nyitotta meg kapuit a Nemzeti Fegyvergyártási Oktatási Központ, ami Magyarország első, fegyvergyártást oktató intézménye. Kialakítása a Csongrád, Dob utcai üresen álló, egykori általános iskola épületének teljes rekonstrukciójával valósult meg, mintegy hét hónap alatt.

A kivitelezést társaságunk konzorciumi együttműködésben végezte. A munkálatok magukba foglalták a tantermek, tanszobák, tornaterem, konyha, étterem, gépészeti- és egyéb helyiségek, vizesblokkok teljes körű felújítását, belső átalakításokat, valamint energetikai korszerűsítést. Kialakításra került egy, az oktatást támogató fegyvermúzeum is.

A megújult épület az országos beiskolázású, egyre növekvő létszámú Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium bővítését szolgálja 3.000 m2 alapterületen és két szinten. Az iskola vezetősége és diákjai már nagyon várták, hogy minél hamarabb át tudjanak költözni az új intézménybe.

Az országosan egyedülálló intézmény a fegyvergyártó- és fegyveroptikai szaktechnikusok képzésére szolgál, és a hadiipari szakemberek oktatásán túl a kutatásfejlesztést és innovációt is támogatja.

Az átadóünnepségen beszédet mondott Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere. Hangsúlyozta, hogy az újonnan kialakított korszerű iskolaépület nélkülözhetetlen szerepet tölt be a magyar hadiipar fejlesztésében.

Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője kifejtette, hogy az itt tanuló diákok a magas szintű szakmai ismereteken túl értékrendet, életszemléletet is kapnak.

Bozó Gábor, a Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium Nemzeti Fegyvergyártási Oktatási Központ igazgatója kiemelte, hogy a korszerű intézményben minden szempontból adottak a feltételek az európai színvonalú duális oktatáshoz. 

Bedő Tamás, Csongrád polgármestere szerint a térség legkorszerűbb oktatási intézményével lett gazdagabb a város.

Megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen különleges projektben vehettünk részt, hozzájárulva az ország kiemelt jelentőségű védelemipari technológiájának fejlesztéséhez. 

Projektvezető: Kiss Zoltán

Projekt-előkészítő: Koroknai-Gém Nikolett

Építésvezető (metALCOM Zrt.): Csatlós János

Gépész projektvezető: Lovas-Kiss Gábor

Elektromos projektvezető: Iszály Mihály

Gépész felelős műszaki vezető: Katona Zoltán

Elektromos felelős műszaki vezető: Szász Attila

Felelős műszaki vezető: Papp Csaba

Címkék:

Megosztás:

Címkék:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn