Építéshez, felújításhoz válassza a HUFBAU DP Ker Építőipari- és Barkácsáruházat! (4002 Debrecen, Balmazújvárosi út 30.)

A legzöldebb parkolóházat a Dryvit Profi és az Astron hozta el Magyarországra

Veszprém ActyCity Astron parkolóház

Veszprém a napokban átadott ActiCity Tánc- és Mozgásművészeti Központon kívül most már az ország első Astron acélszerkezetű parkolóházával is büszkélkedhet.

A beruházás az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozathoz kapcsolódóan, az egykori Heim Pál Gyermekkórház épületegyüttesének fejlesztésével párhuzamosan valósult meg.

Az engedélyezési- és kivitelezési tervdokumentáció elkészítését követően az Astronnal – Európa legnagyobb acélszerkezet-gyártójával – együttműködve a mai kor igényeinek megfelelő, háromszintes parkolóházat hoztunk létre, amely a terepadottságokat figyelembe véve félszinteltolással és az épületen belül rámpákkal került kialakításra. A szinteket különálló, külső acélszerkezetű lépcsőház köti össze.

A parkolóház felépítéséhez mintegy 200 tonna acélt használtunk fel, ebből 180 tonna Astron acélszerkezet.  

Az 5.600 m2 alapterületű létesítmény 154 gépjármű számára biztosít férőhelyet, ezek közül 6 db mozgáskorlátozott, 4 db pedig elektromos töltésállomáshoz kapcsolódik.

A parkolást a legmodernebb beléptető- és díjfizető rendszer szolgálja ki.

Az épület homlokzatára borostyánfalat telepítettünk, melynek üde örökzöld színét automata öntözőrendszer biztosítja. Az előnevelt és gyorsan dúsuló növényzet nemcsak esztétikus, hanem hasznos is. Megszűri a parkoló autók zaját és megköti a légszennyező anyagokat. Nyáron védi az autókat a felmelegedéstől, és mivel fagytűrő, a téli időszakot is könnyedén átvészeli.

Az új létesítmény nemcsak a kulturális központ autóforgalmát szolgálja ki, hanem a város fennálló parkolási problémáira is megoldást jelent.

De mitől különleges az Astron Buildings acélszerkezetű parkolóház-rendszer?

Gazdaságos, környezetbarát, energiahatékony, időtálló – leginkább ezekkel a szavakkal jellemezhetjük azt az egyedülálló technológiát, amelyet egyre több európai nagyváros választ a növekvő parkolási igények kiszolgálására.

Az acél szilárd, erős, tartós és alátámasztás nélkül is alkalmas nagy fesztávok áthidalására, ráadásul az acélszerkezet helyszíni szerelése a pontos tervezésnek és előregyártásnak köszönhetően leegyszerűsödik. 100 %-ban újrahasznosítható, ami a környezettudatosság szempontjából egyre hangsúlyosabb tényező napjainkban. Többéves együttműködésünknek köszönhetően számos Astron acélszerkezetes épületet valósítottunk meg az Astron Buildings Kft.-vel, és a veszprémi ActiCity parkolóház átadását követően bízunk abban, hogy az innovatív technológia alkalmazásával egyre több város és multinacionális cég csatlakozik megbízóink köréhez.

Veszprém ActyCity Astron parkolóház

Felelős építész tervező: Balázs Csaba (Balázs és Vecsey Építésziroda Kft.)

Astron Buildings Kft.: Nagy Károly értékesítési vezető

Projektvezető és felelős műszaki vezető: Papp Csaba

Építésvezető: Szép Gábor

Acélszerkezeti osztályvezető: Kazai János

Gépész projektvezető: Brandtner József

Elektromos projektvezető: Szász Attila

Címkék:

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn