Építéshez, felújításhoz válassza a HUFBAU DP Ker Építőipari- és Barkácsáruházat! (4002 Debrecen, Balmazújvárosi út 30.)

Hatalmas az érdeklődés az újonnan átadásra került STAY Apartment iránt

Stay Apartment

2022. november 30-án ünnepélyes keretek között került átadásra a STAY Apartment Debrecen-Józsán, amely Debrecen első modern, a XXI. század követelményeinek megfelelő munkásszállója.

A STAY Apartment-et meleg színek, letisztult stílus jellemzik, ahol az elszállásolásra kerülő munkavállalók második otthonukban érezhetik magukat. Az épületben 46 db négyágyas szoba került kialakításra. A privát életteret a minden szobához tartozó konyhablokk, saját fürdőszoba és televízió garantálja.

A lakók kedvező körülmények közötti, komfortos elszállásolását a szobákhoz tartozó erkélyek, a penthouse szinten árnyékolóval védett zöld teraszok, a fölszinten hangulatos társalgó, míg a kertben filagória, szalonnasütési- és grillezési lehetőség, ezenkívül zárt parkoló szolgálja.

Az épület értékét tovább növeli a rendkívül kedvező üzemeltetési- és alacsony energiaköltség, a mobiltelefonról működtethető hűtés-fűtés, és az apartmanonkénti költségek elszámolásának lehetősége.

A Dryvit Profi Kft. célja, hogy a STAY Apartment Debrecennek, mint Magyarország legdinamikusabban fejlődő nagyvárosának professzionális, speciálisan a munkavállalói és munkaadói igényeket egyaránt kielégítő szállásává váljon.

Bana László, a Dryvit Profi Kft. ügyvezetője ünnepi beszédében kiemelte, a Dryvit Profi Kft. 2020 májusában nyújtotta be pályázatát az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiírt, „Munkásszállások kialakítása” elnevezésű központi munkaerőpiaci program keretében meghirdetett felhívásra. A támogatói döntésnek köszönhetően 422.982.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a társaság, a beruházás összköltsége megközelíti az egymilliárd forintot. Ezzel a beruházással 6 új munkahely jött létre.

A projekt eredményeként egy 184 fő munkavállaló elszállásolására alkalmas munkásszálló épült fel az Észak-nyugati Gazdasági Övezetben elhelyezkedő BMW gyár szomszédságában; nyugodt, barátságos, zöld környezetben, ugyanakkor kiemelkedő infrastruktúrával rendelkező területen.

Bodó Sándor országgyűlési képviselő, egykori foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár felidézte a foglalkoztatás területén a több mint 10 évvel ezelőtti állapotokat. Mint mondta, amikor a programok között asztalra került a munkásszállók építésének lehetősége, akkor csatákat kellett vívniuk a munkásszállókért. A most megépülő létesítmények a minőség garanciái arra, hogy ez jó döntés volt – összegezte a képviselő. Kiemelte: Nagyon fontos az élhető környezet megépítése, mivel a munkásszállók valóban második otthonai lesznek a munkavállalóknak. „Ma már nem működik az, hogy dobjunk be négy vaságyat a szobába, és a folyosó végén pedig lehet zuhanyozni.”

Katona Erzsébet önkormányzati képviselő köszöntőjében hangsúlyozta, számos új vállalkozás települt Debrecenbe, s nőtt a foglalkoztatottság. „A gazdasági program célrendszere kettős, egyaránt koncentrál a város és a gazdaság fejlesztésére, valamint Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata által biztosítandó helyi közszolgáltatások fejlesztésére, illetve működtetésére.”

Az újonnan átadásra került épület 2023-ban már várja első vendégeit.

Címkék:

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn