Építéshez, felújításhoz válassza a HUFBAU DP Ker Építőipari- és Barkácsáruházat! (4002 Debrecen, Balmazújvárosi út 30.)

Ünnepélyesen is átadtuk a debreceni görögkatolikus látogatóközpontot

gorogkatolikus1-kicsi

Az épületet műszakilag pünkösdkor adtuk át, ezen a hétvég pedig a közösség, valamint a város és az egyházvezetés is ünnepélyes keretek között felavatta az új központot.  Az átadó Kocsis Fülöp érsek-metropolita szent liturgiájával kezdődött, melyet követően megáldotta az épületet.

Papp László, Debrecen polgármestere és Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár hangsúlyozta beszédében az új központ fontosságát a debreceni hitéletben, köszönetet mondva többek között az építőknek is. Kapin István, parókus megköszönte a tervezőnek, hogy nem csak falakat, hanem lelket tervezett az épületbe, és az építőknek, hogy nem volt olyan kérés, amit nem tudtak volna teljesíteni, így a látogatóközpontot igazán a sajátjának érezheti a közösség. Megköszönte a projektben résztvevők áldásos munkáját.

Bana László, a Dryvit Profi Kft cégvezetője elmondta, hogy az a szép egy ilyen épületben, hogy közösséget tud alkotni. Ez a látogatóközpont megmutatta, hogy lehet tervezni és jó dolgokat létrehozni ebben a városban. Megtiszteltetés volt közreműködni ennek a létrejöttében és egy új közösséghez tartozni.

Tervező: Bíró és Társa Építésziroda, Bíró Béla

Projektvezető: ifj. Szép István

Projekt előkészítő: Szidon Mariann

Építésvezető: Nagy Sándor

Elektromos projektvezető: Prekopcsák Zoltán

Gépész projektvezető: Lovas-Kiss Gábor

Címkék:

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn