Építéshez, felújításhoz válassza a HUFBAU DP Ker Építőipari- és Barkácsáruházat! (4002 Debrecen, Balmazújvárosi út 30.)

Pünkösdre elkészül az Attila téri Turisztikai látogatóközpont

hirek_3686_4-kicsi

Hit és kultúra – ezt a nevet kapta Debrecenben, a főszékesegyház szomszédságában épülő új látogatóközpont, amelyet hamarosan birtokba is vehetnek a hívek.

Nagy Sándor, építésvezető április 21-én arról számolt be, hogy május 27-re már 100 százalékos készültségben lesz az épület.

Jelenleg gépészeti szerelvényezések zajlanak, a végső festést és a meleg burkolást fejezik be. Hamarosan készen lesz a homlokzat és a térburkolat is, ezt követően növényekkel tesszük zöldebbé a környezetet, valamint rendezzük az utcafronti járdát. Az önkormányzat felé több elvárásnak is meg kell felelni egy-egy építkezés során, jelen esetben a homlokzatnak kellett a főszékesegyházéhoz igazodnia, ezért választották ezt a téglaburkolatot. A Pünkösdi ünnepkör idejére egy szép, impozáns épületet kapnak a hívek. A látogatóközpontban korszerű, környezetbarát és gazdaságos fűtésrendszert alakítottunk ki, amely hőszivattyúval működik majd, így minimális lesz a gázfelhasználás.


Kapin István parókus atya örömét fejezte ki a jelenlegi helyzettel kapcsolatban.

„Jó látni, hogy szép dolgok is születnek ebben a nehéz időben, hiszen a Pünkösdi ünnepkör elejére a kulturális látogatóközpontunk el fog készülni – mondta. Békeidőkben sem mindig sikerül határidőre véghezvinni egy-egy építkezést, de a jelenlegi egészségügyi veszélyhelyzetben mégis nagyszerű érzés, hogy határidőre át tudjuk adni az érdeklődőknek – folytatta.

Az épület több funkciós lesz: a meglévő programok (ikonkör, női torna, karate tanfolyam, stb.) mellett az emberi élet megszentelt eseményeinek ünnepét is szeretném az épületbe hozni.

Az a cél, hogy a szakrális és templomi események civil mozzanatai itt történjenek.”

A látogatóközpont minden vasárnap és szombaton nyitva lesz.

Forrás: dehir.hu

Projektvezető: ifj. Szép István

Projekt előkészítő: Szidon Mariann

Építésvezető: Nagy Sándor

Elektromos projektvezető: Szász Attila

Címkék:

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn