Építéshez, felújításhoz válassza a HUFBAU DP Ker Építőipari- és Barkácsáruházat! (4002 Debrecen, Balmazújvárosi út 30.)

Épül, szépül az Árpád téri templom

Miután 2015-ben felújítottuk az Árpád téri református templom tornyát, másfél hónappal ezelőtt elkezdődhetett az épület teljes külső rekonstrukciója.

A 105 éves épületre ráfért már a felújítás, hiszen a folyamatosan hulló vakolat miatt balesetveszélyes volt az épület. Legutóbb a hátsó homlokzaton helyeztük el a hőszigetelt táblákat, úgynevezett mechanikai rögzítésekkel. Ezzel a megoldással hosszú évtizedekig nem kell majd az arra járóknak templomról lehulló vakolat darabokra számítani. Emellett hamarosan elkezdődik a tető szerkezeti elemeinek cseréje is.

A Dryvit Profi – együttműködve az egyház vezetőivel – visszakereste az eredeti terveket és az alapján rekonstruálják az épületet. Az eredeti állapot visszaállítása mintegy százmillió forintba kerül. Az önkormányzat 70 millió forinttal támogatja a munkát, ezen kívül a város bálján befolyt 11 millió forint és több pályázati forrás fedezik a felújítás költségeit. A munka ütemterv szerint halad.

 

Most a gyülekezeti teremben fogják az istentiszteleteket tartani, mert a hátsó homlokzaton is látható ablakok cseréjét csak belülről tudjuk elvégezni. Ezért a belső, szószék körüli részt fel kellett állványozni.

A gyülekezeti teremben várhatóan egy-másfél hónapig tartják majd az istentiszteleteket. Az Árpád téri református templom felújítását december 31-ig végezzük el.

A felújítási munkálatokat videón is megtekintheti ezen a linken.

Forrás: dehir.hu

Címkék:

Megosztás:

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn