Építéshez, felújításhoz válassza a HUFBAU DP Ker Építőipari- és Barkácsáruházat! (4002 Debrecen, Balmazújvárosi út 30.)

Városképi jelentőségű épület felújítása

1

 

A Dryvit Profi Kft. egy újabb különleges feladat előtt áll. Hamarosan megkezdődik a Debrecen-Árpád téri Református templom toronyrészének felújítása. A munkálatok során a templom főtornya és két óratornya kerül felújításra, melynek keretében lecserélésre kerülnek az érintett épületrész tetőfedései, felújításra kerül az épületrész homlokzata illetve kicserélésre kerülnek a nyílászárók.

A feladat különlegességét az adja, hogy a több mint 100 éves épület feltárt épülettörténete alapján készült felújításának terv szerint az épület építészeti megjelenése a megépítéskori állapothoz közeli megjelenéssel kerül helyreállításra. Mivel az épület homlokzatát a II. világháború után jelentősen átalakították, így csak kevesen lesznek, akikben felsejlik a munkálatok befejezése után a templom hajdan volt képe.

A beruházás az EGYH-EOR-14-0813 azonosító számon nyilvántartott, az „Egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások” előirányzat terhére megítélt támogatás finanszírozásában készül. A felújítás jelen üteme 2015 októberében fejeződik be.

Tervező: Reprojekt Építésziroda Kft. Reszegi István
Felelős műszaki vezető: Papp Csaba
Projektvezető: Ványi Zoltán
Elektromos munkák: Szász Attila
Építésvezető: Nagy Sándor

1       2

Címkék:

Megosztás:

Címkék:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn