Astron parkolóházak

 

Autózása végén Önt is egy parkolóhely várja?

Az Európai Unióban  végzett felmérés szerint az autósok leggyakrabban napi két utat tesznek meg, legtöbbször a munkahelyükre és vissza, s átlagosan 6 órát parkolnak az otthonuk elhagyását követően, hazaérkezésük előtt. Egy átlagos munkanapon az Ön autója a munkahelye előtt várja Önt, a parkolása, ahogyan a munkába jutása is, a jövedelem termeléséhez kapcsolódik. A közlekedési eszközök tárolására szánt közterületek  több mint 90{a5748f67367e44f0cba32006c67678b4767536e74caf7174b6f99918f95f7a5b}-át személyautók foglalják el, így a parkolás a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának egyik fontos területe lelhet. A parkolóhelyek biztosítása csökkenti a közterületek terheltségét, és a parkolóhelyek keresésével, közlekedéssel töltött utak számát, így időt, költséget  takarít meg a dolgozónak, helyet a környéken élők számára, és csökkenti a közlekedési balesetek számát.

Az Astron acél szerkezetű parkolóház rendszer az építőiparral szemben korunkban támasztott társadalmi elvárásokra adott válasz.

Magyarország első Astron acélszerkezetű parkolóháza (ActiCity) a Dryvit Profi és az Astron Buildings együttműködésében Veszprémben épült fel, 2023. év elején.

A mai kor igényeinek megfelelő háromszintes épület a terepadottságokat figyelembe véve félszinteltolással és az épületen belül rámpákkal került kialakításra. A szinteket különálló, külső acélszerkezetű lépcsőház köti össze. A parkolóház felépítéséhez mintegy 200 tonna acélt használtunk fel, ebből 180 tonna Astron acélszerkezet.

Az 5.600 malapterületű létesítmény 154 gépjármű számára biztosít férőhelyet, ezek közül 6 db mozgáskorlátozott, 4 db elektromos töltőállomáshoz kapcsolódik. A parkolást a legmodernebb beléptető- és díjfizető rendszer szolgálja ki. Az épület homlokzatát borostyánfal díszíti, melynek üde örökzöld színét automata öntözőrendszer biztosítja. Az előnevelt és gyorsan dúsuló növényzet nemcsak esztétikus, hanem hasznos is. Megszűri a parkoló autók zaját és megköti a légszennyező anyagokat. Nyáron védi az autókat a felmelegedéstől, és mivel fagytűrő, a téli időszakot is könnyedén átvészeli. Az új létesítmény fontos szerepet tölt be a város fennálló parkolási problémáinak megoldásában.

HATÉKONY - MAXIMALIZÁLT HASZNÁLHATÓSÁG, MINIMALIZÁLT ANYAGFELHASZNÁLÁSSAL

Az Astron acél szerkezetű parkolóházak tervezésekor az elsődleges vezérelv a funkcionalitás volt, ugyanakkor az egyre emelkedő ingatlanárak alapjában változtatják meg az autók parkolásának költség-vonzatát. Ez a tendencia az elmúlt években már hazánkban is megfigyelhető volt. A lehető legkarcsúbb, divatos szóval „lean” szerkezet minimalizálja azon elemek mennyiségét, melyek nem kapcsolódnak közvetlenül a járművek tárolásához. A csuklós kapcsolatokból eredő kis pillér keresztmetszetek adott alapterületen több parkolóhelyet jelentenek. A kompozit födém kisebb födémvastagságot, vagyis adott építménymagasság esetén több szintet eredményez. Akár kevesebb, mint 23 m2-el parkolóhelyenként.

FEJLETT - A LEGJOBB ANYAGOKBÓL, A LEGKORSZERŰBB TECHNOLÓGIÁVAL KIVITELEZVE

A tervezésben és a gyártásban egyaránt a legfejlettebb anyagokat, technológiákat használjuk.

Az építőiparban a közelmúltban elterjedt, nagy szilárdságú acél alapanyagok, kompozit födémek különleges adalékokkal kevert betonok használata olyan előnyökkel ruházza fel az Astron parkolóházakat, melyekkel a hagyományosnak mondható monolit beton szerkezetek nem rendelkeznek. Tervezéskor a legmodernebb szoftverek használatával, BIM modellezéssel az épület funkciói könnyedén ellenőrizhetőek. A tér érzet, a parkolóhelyek mérete, a fordulók beláthatósága kontrollálható. A homlokzati megjelenés építményszerkezettől független variálhatósága miatt a tervezés során többféle alternatíva is mérlegelhető, megkönnyítve a parkolóház városképbe illesztését.

GYORS - EXTÉM GYORS KIVITELEZÉS AKÁR MÁR NÉGY HÓNAP ALATT A DRYVIT PROFITÓL

Az emelkedő munkabér költségek, a szakképzett munkaerő mind nagyobb hiánya miatt egyre fontosabb tényező a gyors kivitelezés, vagy az alkalmazott technológiák kisebb élőmunka igénye. Azonban korunkban más szempontokból is növekszik az organizációs előnyök jelentősége. Egy forgalmas városrészben, közlekedési csomópontok átépítését is magába foglaló, a közelben lakók életminőségét is befolyásoló építési projektnél a gyors átfutás nagyban megkönnyíti az érintett közösség életét. Egy ipari parkban, részben a meglévő parkolók terhére építendő többszintes parkolóház esetén a minél gyorsabb, akár ütemekben történő megvalósítás szintén kiemelt jelentőségű bírálati szempont lehet. Nem szükséges így egy térkövezett parkoló beépítésekor a kivitelezés idejére sem teljesen lemondani a terület használatáról. A magas fokú előre-gyártottságnak köszönhetően az összeszerelés szinte gyerekjáték.

KÖLTSÉGHATÉKONY - A LEGKÜLÖNBÖZŐBB MEGRENDELŐI IGÉNYEKET IS KÖLTSÉGHATÉKONYAN TUDJA KIELÉGÍTENI

Az Astron előregyártott acélszerkezetű parkolóház Európában megannyi pályázaton nyerte el a beruházók bizalmát a legkülönfélébb bírálati szempontok alapján. Az eddigi megbízások közül a legnagyobb a Lyon-Saint Exupery Nemzetközi Repülőtér számára épülő hét szintes parkolóház, 2 000 jármű autó számára biztosít helyet, a legkisebb egy franciaországi Audi márkakereskedésé, mely egy emeleten mindössze 66 autó befogadására képes. Ezen szélsőségek között számos méretben bizonyult már az Astron könnyű szerkezetű parkolóház rendszer a leg előnyösebb megoldásának a legkülönfélébb pályázati bírálati szempontok alapján. A 44 megépült létesítményben több mint 10 000 autó parkolhat jelenleg is. Ezt Magyarországon a Dryvit Profi Kft hozza el Önnek.

RUGALMAS - EGYEDÜLÁLLÓ TERMÉKJELLEMZŐK BIZTOSÍTJÁK A FELHASZNÁLÁS SZABADSÁGÁT

A vevői igényeknek való megfelelést nagymértékben megkönnyíti a 16 m szabad fesztávot biztosító acél szerkezet. A parkolóhelyek elrendezésének teljes szabadságát biztosítja, sőt, a közbenső letámasztások hiánya azt jelenti, hogy az építmény a felhasználói igények megváltozása esetén is hasonlóképpen kihasználható marad. Amennyiben pl. az SUV-k vagy hobbiterepjárók elterjedése miatt az eredetileg tervezettnél szélesebb parkolóhelyeket is szeretnének kialakítani, mindössze a burkolati jeleket kell átfesteni. Amennyiben hosszabb járművek számára például a közlekedő utakra merőleges elrendezés helyett halszálka elrendezésben szükséges helyeket biztosítani, ugyanígy csak a burkolati jelekhez kell nyúlni.

KÖRNYEZETBARÁT - ÚJRAHASZNOSÍTOTT ALAPANYAGOK, ALACSONY FENNTARTÁSI KÖLTSÉG

A kivitelezés során az alapanyagok hatékony, szinte veszteségmentes felhasználása, valamint a hosszú élettartamnak köszönhetően a parkolóház kíméli a környezetet.

Az acél jelenleg világunk leginkább újrahasznosított  anyaga. A 2018-at követően előállított vas és acél termékek több mint 60{a5748f67367e44f0cba32006c67678b4767536e74caf7174b6f99918f95f7a5b}-ban újrahasznosított alapanyagból készülnek, és ez az arány egyre csak nő. A  szerkezet vegyszertartalmú festék helyett történő tűzihorganyzása gondozásmentesebb, hosszabb  élettartamú épület megépítését teszi lehetővé. A mai technológiájú, mozgást érzékelő LED fényforrásokkal, a jóval kisebb távolságok miatt egy kültéri parkolóhoz viszonyítva jóval alacsonyabb rezsiköltségekkel számolhat a fenntartás során is. A hó eltakarítása, síkosságmentesítés költsége és környezetei  ártalmai is harmadára-ötödére csökkenhetnek, fedett kivitel esetén meg is szűnhetnek.

BIZTONSÁGOS - VÉDELEM A BALESETEK ÉS KÖRNYEZETI HATÁSOK ELLEN

Az Astron parkolóház rendszer részét képező biztonsági korlátok már a födémek építése előtt felszerelésre kerülnek. Kivitelezés során védik a kivitelezésen dolgozókat, ezt követően a parkolóház használóit, a járókelőket, és magát az épületet is. Az oszlopmentes kialakítás kevesebb bosszantó karcot, horpadást jelent a családok második legnagyobb értéktárgyán, a járművükön. Járművek (akár a céges flotta) védve vannak az extrém környezeti hatások nagy részétől, jégesőtől, ónos esőtől, viharos széltől.

KOCKÁZATMENTES - KIPRÓBÁLT RENDSZER, EGYEDÜLÁLLÓAN NAGY GYÁRTÓI ÉS TERVEZŐI TAPASZTALATTAL

A parkolóházak esetén is elmondható, hogy a létesítmény használhatóságát jórészt már a tervezőasztalnál eldöntik. A rendszerben tervezett és megvalósult épületek száma Európa-szerte 44 db. Vevőink számíthatnak a tervezői és gyártói tapasztalatokra, a rendszer kidolgozottságára és a parkolóházak termékkörének alapos ismeretére. Magyarországon példa nélkül álló tapasztalatot jelent az Astron és a Dryvit Profi szakértelme.

TOVÁBB AZ ASTRON REFERENCIÁKHOZ

TOVÁBB AZ ASTRON ACÉLCSARNOKOKHOZ

Minősítéseink

A Dryvit Profi Kft. az Opten Kft.

minősítése alapján az üzleti élet egyik

legmegbízhatóbb szereplője

A Dryvit Profi Kft.

pénzügyileg stabil vállalkozás

a Bisnode minősítése alapján

Díjaink

2015 -ben Hajdú Bihar Megyében
a Dryvit Profi Kft. kapta

2017 -ben Hajdú Bihar Megyében
a Dryvit Profi Kft. kapta

A dehir.hu szavazása alapján 2017-ben az év gazdasági szereplője

2021-ben Hajdú-Bihar megyei Prima-díj – Év Vállalkozója

2021 Prima megyei díj

Tanúsítványaink

ISO 9001 tanúsítvány
ISO tanúsítvány 14001
iso-tanusitvany-45001
iso-tanusitvany-50001

Főoldal
Cégbemutató
Híreink
Minőségpolitika
Kapcsolat

Elérhetőségeink:

Dryvit Profi Kft.
Cím: 4030 Debrecen, Karabély u. 3.
Telefon: 06 52/782-994
Fax: 06 52/785-091
Adószám: 24880521-2-09

Email: info@dryvitprofi.hu