Nagyerdőért Összefogás

A nagyerdei Parkerdő, mint közpark esélyegyenlőséget teremt öreg és fiatal, szegény és gazdag, egészséges és gyógyulni vágyó számára a kultúra, szórakozás, rekreáció, sport- és szabadidős tevékenységek eléréséhez. A Nagyerdő mindenkié, kiváltképp Debrecen Város közösségé. Védelme és megújulásának segítése minden debreceni lakos és szervezet érdeke, felelőssége. Ezért elengedhetetlen a lakosság folyamatos tájékoztatása a Nagyerdőt érintő intézkedésekről, a tervezett fejlesztésekről, valamint a tervezés folyamatába való bevonása.

ÁTFOGÓ NAGYERDŐ-TERV KONCEPCIÓ VÁZLAT

A Nagyerdőért Összefogás 2011 évi konferencia sorozatán – közösségi tervezés során – az alábbi elvárások fogalmazódtak meg a Nagyerdei Parkerdő funkcióját illetően:

„Tiszta rendezett környezetben mindenki számára – a család minden tagja számára- megfelelő szórakozást, kikapcsolódást biztosító terek, létesítmények.”

„A Nagyerdő sport-, kultúra- és rekreációs funkciója mellett, legyen ismét a város büszkesége, az itt élő családok és látogatók kedvelt helye, mely kapcsolódik ünnepeinkhez, örömeinkhez.”

„Rendezett, karbantartott kulturális-, sport- és szabadidős létesítmények egy szépen kialakított és fenntartott parkban, ahol a különböző társadalmi csoportok biztonságban tudnak pihenni, kikapcsolódni, sportolni, művelődni.”

„Egy élhető Nagyerdő, ahová az emberek szívesen és boldogan jönnek pihenni, kikapcsolódni, szórakozni, illetve gyógyulni.”

A debreceni Nagyerdő és Parkerdő városunk egyetlen természeti értéke, mely hagyományai révén kedvelt szabadidős, rekreációs, egészségmegőrző tevékenységek színhelye, létesítményei által a kulturált szórakozást szolgálja. Ez utóbbi állítás sajnos egyre kevésbé igaz, hisz az állatkerti fejlesztések kivételével csaknem 30 esztendeje komoly, közösségi érdekeket szolgáló fejlesztés nem történt a területen. Társadalmi igény mutatkozik a Nagyerdő tereinek megújítására, létesítményeinek újrahasznosítására, mely lehetőség szerint a polgárok esélyegyenlőségen alapuló jólétét szolgálná.

További információért látogasson el honlapunkra:
 

http://www.nagyerdoert.hu/