„A végén mindig az jár jól, aki tud csapatjátékos lenni”

Charles Leclerc szavai különösen érvényesek a sport mellett az építőiparra is. Ez a magas szintű együttműködés a megrendelő, a tervező és a kivitelező között az a mesterhármas, ami nélkül a Dryvit Profi Kft. esetében egy munka sem valósulhat meg.

Így történik ez a 2022. novemberben átadásra kerülő korábbi lelátóépület esetében is, amit a Debreceni Egyetem megbízásából újítunk fel és bővítünk úgy, hogy az építés során egy többfunkciós épület jön létre. A sport funkció mellett oktatási tevékenység végzésére is lehetőség lesz.

Az új épületrészben kapott helyet az új, fedett lelátórész is, bővítve ezzel a maximális nézőszámot. Nem titkolt közös célja a Debreceni Egyetemnek és a klubvezetésnek, hogy alkalmassá tegyék a DEAC Dóczy József utcai pályáját a másodosztályú labdarúgó-mérkőzések megrendezésére is. Ehhez járul hozzá a lelátó bővítése, amely az átadást követően akár 1600-1700 néző számára is elhelyezést tud biztosítani.

A mi értékrendünket támasztja alá a tervező nyilatkozata is:

„A DEAC Dóczy utcai területe a Debreceni Egyetem sportközpontja. Az itt található lelátó az 1920-as években épült, mára a sportközpont ikonikus épületévé vált. “A sport szenvedélye és szeretete egyetlen korban sincs korosztályhoz kötve.” Ezért fontos építészeti alapkoncepció volt a lelátó megtartása, létrehozva egy időutazást az ide látogatóknak, az épület használóinak. Célunk volt egy olyan XXI. sz-i épület létrehozása, ami a mai kor elvárásainak megfelelő szolgáltatásokat el tudja látni mind a sportolni vágyók, mind pedig az oktatásban részt vevők részére.

A generálkivitelező Dryvit Profi csapatával már évekre visszamenő ismeretségünk van. Már több közös munkánál tapasztaltuk, hogy profi és rugalmas a hozzáállásuk. Egy régi épület felújítása egyszerre hordoz számtalan tervezett és előre nem látható problémát, amit a kivitelezővel partnerként próbálunk az építkezés befejezéséig megoldani.” Bíró Béla, Biró és Társa Építésziroda Kft. generáltervező

Látványterv:

DEAC lelátó látványterv

Jelenlegi állapot:

DEAC lelátó jelenlegi állapot

DEAC lelátó jelenlegi állapot

Megrendelő: Debreceni Egyetem

Tervező: Bíró Béla

Műszaki ellenőr: Tóth Erika mb osztályvezető

 

Projektvezető: Ifj. Szép István

Építésvezető: Józsa Patrik

Projekt előkészítő: Németh Mariann

Gépész projektvezető: Katona Zoltán

Elektromos projektvezető: Szász Attila

FMV: Papp Csaba