Építéshez, felújításhoz válassza a HUFBAU DP Ker Építőipari- és Barkácsáruházat! (4002 Debrecen, Balmazújvárosi út 30.)

A Dryvit Profi csapatával újult meg a DEAC ikonikus lelátóépülete

DEAC lelátó

Ünnepélyes keretek között került átadásra a Debreceni Egyetem Dóczy utcai sportkampuszának felújított többfunkciós sportkomplexuma.

Az egyetem, a tervező és a kivitelező sikeres együttműködése eredményeképpen egy év alatt újult meg és bővült a DEAC szimbolikus jelentőségű százéves épülete.

A beruházásnak köszönhetően egy háromszintes létesítmény jött létre, mely a DEAC labdarúgó szakosztály működéséhez szükséges kiegészítő funkciókkal (öltözők, közösségi terek, szociális blokkok), valamint oktatási- és irodafunkciókkal kiegészítve teret biztosítanak az egyetemen folyó akkreditált képzések egyre bővülő palettájának. 

Bíró Béla tervező szavai az építészeti koncepcióról: „Az elsődleges alapkérdést, miszerint maradjon, vagy kimondjuk a „halálos ítéletét” kérdésben a maradni és tisztelni szavak határozták meg a koncepciónk alappilléreit. A megtartandó lelátó olyan origóként lett értelmezve, amit a későbbi tervezési programban szereplő funkciók finoman körbefontak, látszólag meghagyva az önállóságát, mégis párbeszédet kezdeményezve vele, támogatva és kiegészítve azt.”

„Folyamatosan törekedtünk arra, hogy az épület megvalósulása közben a lehető legtöbbet konzultáljunk a megrendelővel. A határidők betartása elengedhetetlen volt olyan beszállítók nélkül, mint a cégcsoport tulajdonában lévő DP Ker Kft. barkácsáruház és építőanyag-kereskedés. Hatalmas beszállítói bázisának köszönhetően az anyagbeszerzés rendkívül gyors és gördülékeny volt” – fogalmazta meg Kunkli Imre építésvezető.

Ifj. Szép István projektvezető gondolata a kivitelezésről: „Egy kihívásokkal teli építési projekten vagyunk túl. Örömmel tölt el, hogy a megrendelő – tervezői – kivitelezői csapat között kifejezetten jó munkakapcsolat alakult ki a legelső pillanattól kezdve. Az épület összetettsége, a határidők és a helyszíni nehézségek mind olyan kihívások voltak, amelyeket csak egy összetartó és szakmailag kiváló csapat volt képes megoldani. Az átadási ünnepség ennek az együttműködésnek és kitartó munkának az eredményét mutatja, és nagyon büszke vagyok arra, hogy a Debreceni Egyetem általunk egy újabb, igen egyedi és különleges létesítménnyel gazdagodhatott.”

Vezető tervező: Bíró Béla
Projektvezető: Ifj. Szép István
Főépítésvezető: Józsa Patrik
Építésvezető: Kunkli Imre
Projekt-előkészítő: Németh Mariann, Miklóssy Judit
Elektromos projektvezető: Szász Attila
Gépész projektvezető: Katona Zoltán
Gépész építésvezető: Dremák Dániel
Acélszerkezeti osztályvezető: Kazai János
Szakipari előkészítő: Ignáth Viktor
Felelős műszaki vezető: Papp Csaba

Fotók az eredeti és megújult épületről

Címkék:

Megosztás:

Címkék:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn