Építéshez, felújításhoz válassza a HUFBAU DP Ker Építőipari- és Barkácsáruházat! (4002 Debrecen, Balmazújvárosi út 30.)

Ez nem csak egy kivitelezés, ez egy alkotási folyamat – így építjük a debreceni Learning Centert

dsc_0315

Ifj. Szép István, projektvezető:

„A Learning Center épülete nem sorolható a szokványos épületek közé. És itt nem csak a magas minőségű anyaghasználatra, vagy azokra az alkalmazott technológiákra gondolok, melyek színvonalban egyértelműen kiemelik a jelenleg épülő új beruházások közül, hanem arra a kimagasló esztétikai igényre is, mely megvalósítása mellett mind a beruházó, mind a tervező, mind mi elköteleztük magunkat.

Az épület kivitelezésének minden mozzanata, egy más jellegű, nem szokványos kihívást jelentett számomra. Élvezettel töltött el mikor egy-egy bonyolultabban kitűzhető, vagy nem egyszerűen kivitelezhető elem megoldásait, annak megvalósításának mozzanatait kollégáimmal közösen dolgoztuk ki.

Én úgy látom, hogy az épület az első kapavágás óta inspirálja a rajta dolgozókat, a munka sokkal inkább alkotási folyamat, mint egyszerű kivitelezés. Öröm volt megtapasztalni, hogy minden partner és kolléga élvezettel és lendülettel áll neki reggelente a munkának.

Úgy gondolom, hogy az épület már most kielégíti, és mire elkészül minden elemében ki is fogja azokat az elvárásokat, melyeket vele szembe támasztottak megálmodói. Miránk, ezalatt értem a rajta dolgozó partnereket, beszállítókat kollégákat, már a megvalósítás során ösztönzően és lelkesítően hatott, és remélem, hogy a kész épület is ugyanilyen hatással lesz majd minden használójára, oktatókra, kutatókra, és a benne tanuló egyetemi hallgatókra egyaránt.”

Józsa Patrik, építésvezető:

„A Learning Center projekt egy igazi kihívás volt több szempontból is. Már a kivitelezés elejétől kezdve számtalan megoldandó feladattal kellett szembesülnünk, az idő és a készültség előrehaladtával azonban a helyzetek komplexitása egyre csak fokozódott.

Tény, hogy egy egészen nagy munkaterületen kellett dolgoznunk, ettől eltekintve viszont egy működő egyetemen belül úgy munkát végezni, hogy senkinek se okozzunk kellemetlenséget és senkit ne zavarjunk – gondolok itt akár a lakóvillákban élő emberekre -, szintén eredményezett némi fejtörést.

A bonyolultság az épületen belül már a szerkezetépítés során is jelentkezett. Az íves mellvédek, a henger alakú auditórium, a ferde homlokzati falak és pillérek, az acél tartókkal tarkított vasbeton szerkezetek mind igen alapos és körültekintő munkát igényeltek.

Mindezek azonban pusztán csak egy töredékét képezték a nagyon impozáns és különleges épület építészetileg / belsőépítészetileg megálmodott kialakításának.

Minden fal, minden ív, minden beülő, a lámpák vagy akár a mennyezetek kitűzése, kiszerkesztése, sablonozása egy újabb kihívás elé állított minket, melyeket – köszönhetően szakképzett kollégáimnak és a kiváló alvállalkozóinknak – szerencsére kivétel nélkül sikerült leküzdenünk.

Véleményem szerint ezen a projekten a tervezőktől kezdve, a kollégákon át, a partnerekig mindenki kimagaslóan teljesített, az eredmény pedig azt hiszem önmagáért beszél.”

A képen: ifj. Szép István, Józsa Patrik

Tervező: Medmix Center Kft., Bakó István, ügyvezető, vezető tervező, okleveles építészmérnök,

Építész tervező: Pecsenye Béla, építész tervező, okleveles építészmérnök

Belsőépítész tervező: B13 Építőművész Kft, Bényei István, belsőépítész, vezető tervező

Generálkivitelezés: Dryvit Profi Kft.

Projektvezető: ifj. Szép István

Projekt előkészítő: Szidon Mariann

Építésvezető: Józsa Patrik, Szép Gábor

Elektromos projektvezető: Szász Attila

Gépész projektvezető: Katona Zoltán, Divljak Petar

Belsőépítészeti munkák: O. Nagy Gábor

 

Címkék:

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn