Építéshez, felújításhoz válassza a HUFBAU DP Ker Építőipari- és Barkácsáruházat! (4002 Debrecen, Balmazújvárosi út 30.)

Nemzetközi igényeknek is megfelelő, egyedülálló közösségi központot építünk a Debreceni Egyetem számára

learningcenter5-kicsi

Elkezdődött a Debreceni Egyetem legújabb nagyszabású beruházásának, a Learning Centernek a kivitelezése. Ez a nemzetközi színvonalú közösségi központ nemcsak kívülről, belülről is egyedülálló lesz.

Az épületet elsősorban az egyre növekvő számú, a Debreceni Egyetem különböző karain tanuló, és különböző országokból származó diákjai számára hozzák létre. A belsőépítészeti tervek kialakításánál az elsődleges szempont az volt, hogy a létesítmény közösségformáló legyen. A megálmodott belső és külső terek a különféle nemzetiségű diákságot egy nagy tanuló kollektívává integrálják, az egyes kultúra egyéni igényeit is figyelembe véve.

De nemcsak a kulturális különbségeket tartották szem előtt, a belső tájékozódást segítő komplex információs rendszernek (taktikus vezető sávok, braille írással is kiegészített, többnyelvű információs táblák, halláskorlátozottaknak smart irányító rendszerek) és a teljes akadálymentesítésnek köszönhetően a fizikailag korlátozott helyzetű diákok számára is optimalizálva lesz az épület, ezzel is az egyenlőség érzését nyújtva.

Mindezek mellett a többfunkciós tanulóközpontot úgy tervezték meg, hogy a hallgatók önállóan boxokban, vagy kisebb-nagyobb csoportokba formálódva, együtt is tanulhassanak. E-learning-, vizsgáztató-, előadó-, és oktatótermeket alakítunk ki, melyek révén előadások és vizsgák helyéül is szolgál majd a center.

A Debrecenben egyébként egyedülálló, háromszög alapterületű épület egyik különleges eleme az a kör alakú, 256 fős központi auditórium, amely a legmodernebb audiovizuális technológiával lesz felszerelve.

A debreceni Learning Center minden része: a bejárat előtti pihenő kert, a büfé, az előadótermek, az irodák és kiszolgáló terek, köztük egy egyetemi ajándék- és könyvesbolt, a lehető legmagasabb színvonalat fogja képviselni, a Debreceni Egyetem hírnevéhez méltóan.

Tervező: Medmix Center Kft., Bakó István, ügyvezető, vezető tervező, okleveles építészmérnök

Belsőépítész tervező: B13 Építőművész Kft, Bényei István, belsőépítész, vezető tervező

Generálkivitelezés: Dryvit Profi Kft.

Projektvezető: ifj. Szép István

Projekt előkészítő: Szidon Mariann

Építésvezető: Józsa Patrik, Szép Gábor

Elektromos projektvezető: Szász Attila

Gépész projektvezető: Katona Zoltán, Divljak Petar

Belsőépítészeti munkák: O. Nagy Gábor

Címkék:

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn